Все объявления Новостройки Новости Статьи Терминология Вход в кабинет Подать объявление

Опрос
Как часто Вы заходите на сайт?

Несколько раз в день
Ежедневно
Регулярно
От случая к случаю
Зашел первый раз
Другое


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 1375
Наш блог



Статьи
Все регионы / Киевская область / Статьи / Аналитика / Системи вентиляції торгового центру.



Системи вентиляції торгового центру.
29.11.2017

Системи вентиляції торгового центру.

Системи вентиляції торгового центру.


Система вентиляції торгового комплексу необхідна для очищенням і воздушних потоків від забруднень механічного роду, забезпечення повітрообміну всередині приміщення, нагрівання або охолодження в приміщенні повітря, комфортної роздачі повітря всередині приміщень.


Особливості вентиляції торгів их центрів.


Головна особливість при проектуванні та установці вентиляційних систем в торговому центрі полягає в його складності та великих масштабах. Наприклад, якщо для однооб'ємного торгового центру характерна звичайна промислова вентиляція, то в торговому комплексі, що включає окремі магазини, офісні приміщення, закусочні і т.д., необхідний розрахунок вимог для кожної з окремих зон. В даному випадку потрібно враховувати як особливості самого торгового приміщення (наприклад, салон краси, ресторан з наявністю кухні), та і його параметри, кількість відвідувачів.


Проектування систем вентиляції торгових центрів


Це допоможе при виборі оптимальних умов для вентилювання приміщення і створенні комфортної атмосфери для людей і будівлі. Крім цього, система вентиляції не повинна створювати проблеми для персоналу, мати удобность при обслуговуванні, легке регулювання і створювати мінімальний шум.


Виходячи з установлених норм, за рахунок вентиляційній системі на одного покупця в процесі повітрообміну повинно припадати не менше, ніж 20 куб. м / год і 60 куб. м / год на кожного робочого торгового центру. У торгових залах допустима рециркуляція повітря. Винятком є ​​приміщення, в яких присутні пахучі, хімічні та синтетичні матеріали і горючі рідини. У такі приміщення повинен підходити повітря зовні.


При розрахунку повітрообміну на кожного відвідувача використовують дані торгової площі:




  • Магазіни меблів, спорттоварів, електро-і радіотоварів, ювелірні, книжкові, музичні - 3,5 м2 ,
    • Продовольчі та непродовольчі магазини - 2,5 м2.




Деякі нюанси при проектуванні систем вентиляції в торговому центрі.


Під час проектування вентиляційних систем в торговому залі необхідно наявність всіх функціональних особливостей кожного з приміщень, у тому числі кожен слід не забувати про кожному поверсі. Слід пам'ятати, що найбільш відвідуваними є перші поверхи. На верхніх поверхах торгового комплексу часто меншу кількість відвідувачів.


У торгових комплексах, що складаються з продовольчих і непродовольчих магазинів, вентиляційні системи розташовуються в кожному залі окремо. Продукти, приміром, вимагають особливі умови при зберіганні і реалізації. В таких залах величезна кількість холодильного обладнання, інтенсивно виділяє тепло. При порушенні процесів вентилювання і температурних режимів на стеклах вітрин і стінках прилавків утворюється конденсат. У ці місцях можуть з'явитися цвіль і грибок, що стане причиною порушення санітарних норм.


Також необхідно пам'ятати про співробітників центру, які протягом усього робочого дня знаходяться в штучному мікрокліматі. Якщо порушений повітрообмін, вологість або ж температура, це може стати причиною погіршення здоров'я серед персоналу і зниження його працездатності. Як правило, для складських приміщень передбачена природна витяжна вентиляційна система (для кожного приміщення передбачена окрема витяжка). Для виконання примусової витяжки з таких приміщень дуже важливою є протипожежна безпека. Для цього на кордонах кожного з приміщень в повітроводах встановлюються клапани.


Проект системи вентиляції необхідно подавати перед початком будівництва або ж переобладнанням, оскільки для вентиляційних систем даного типу приміщень потрібно великий вільний простір, для того, щоб розмістити необхідне обладнання і провести попередні підготовчі роботи до початку монтування. Тому вентиляційну систему торгового центру необхідно передбачити таким чином, щоб вона могла інтегрувати з іншими інженерними системами, а все необхідне обладнання та повітроводи мали раціональне розташування.


Етап проектування даних приміщень полягає в расположени і функціональних зон, розрахунку оптимальних параметрів повітря для кожного приміщення, розрахунку потужності та розташуванні обладнання, конфігурації мережі повітроводів. Завдяки грамотному проекту вентиляційних систем, можна підтримувати необхідні параметри повітря і враховувати можливість збільшення при експлуатації приміщень. Завдання проектування полягає не лише у створенні надійної кліматичної системи, але і в підборі найбільш економічного варіанта як під час початкового вкладення коштів в обладнання та монтаж, а й під час подальшої експлуатації та технічного обслуговування.


Схема вентиляції багатофункціонального торговельного центру



Проектування системи вентиляції в торгiвельному центрі також полягає в наданні поверхового плану приміщення, в якому вказані всі функціональні зони, місця розміщення будівлі, орієнтації по сторонах світу, характеристики всіх матеріалів, що використовуються при будівництві, джерела теплового носія, а також режиму роботи і та передбачуваної відвідуваності на кожному поверсі. Попереднього вказівки потрібні також для особливих побажань і унікальних особливостей приміщення. Під час проектування внутрішній дизайн узгоджується з архітекторами і дизайнерами.


Остаточний проект вентиляційної системи складається зі списку обладнання, докладної схеми і якісних характеристик мережі повітропроводів, переліку всіх робіт з монтажу. Все це становить загальну картину для орієнтації у фінансових вкладеннях ще до закупівлі необхідного обладнання та початку проведення монтажних робіт.


Компания "Вент-заводы", - вентиляция, проектирование, монтаж. Наш сайт: https://7-vz.com. Звоните: +38(044) 221-25-52


www.neruhomosti.net
 Другие статьи



Поиск по сайту