Все объявления Новостройки Новости Статьи Терминология Вход в кабинет Подать объявление

Опрос
Оплачивать кредит стало...?

Легче.
Сложнее.
Невозможно.


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 1221
Наш блог



Статьи
Все регионы / Житомирская область / Статьи / Аналитика / Утеплення квартир в багатоповерхових будинках



Утеплення квартир в багатоповерхових будинках
03.06.2018

Утеплення квартир в багатоповерхових будинках

Утеплення житла являє собою складний технологічний процес, і якісне його виконання під силу тільки добре підготовленим фахівцям.


Утеплення житла являє собою складний технологічний процес, і якісне його виконання під силу тільки добре підготовленим фахівцям. Кожне конкретне житло, будь то приватний будинок або квартира в багатоповерховому будинку, має свою специфіку, свої вимоги до матеріалу і способу монтажу утеплювача.


У цій статті ми поговоримо про утеплення житла в багатоквартирних будинках, найбільш розповсюджені помилки, що допускаються власниками квартир, і найпопулярніших матеріали, що застосовуються для цього виду робіт.


Як йде тепло?


Тепло з квартир йде назовні через вікна, вхідні двері, холодні стелі (характерно для квартир верхніх поверхів) і холодні підлоги (актуально для квартир перших поверхів) і, звичайно, через зовнішні стіни, безпосередньо контактують із зовнішнім середовищем і схильні до негативного впливу вологи, опадів , вітру, добового і сезонного перепаду температур. Причому, на частку тепловтрат через фасадні стіни доводиться до 40% від їх загального обсягу. Тому, утеплення квартир зовні - найбільш ефективний захід щодо збереження тепла.


Способи утеплення зовнішніх стін


На сьогодні існує два способи утеплення зовнішніх стін: зсередини і зовні. Внутрішнє утеплення фахівці рекомендують застосовувати тільки в крайньому випадку, якщо неможливо зовнішнє утеплення. Це пов'язано з тим, що ізольована від внутрішнього джерела тепла стіна залишається холодною, отсиревает, промерзає, покривається грибком і цвіллю і швидко руйнується, а її теплоізоляційні характеристики в рази знижуються. Ці наслідки не завжди вдається запобігти навіть кваліфікованим фахівцям.


Однак ціна на утеплення фасаду зсередини набагато нижче, ніж на його зовнішнє утеплення, і, прагнучи заощадити гроші і не володіючи знаннями, жителі квартир вирішуються на цей спосіб, причому монтаж утеплювача виконують власними силами. В результаті втрачають вкладені кошти і несуть додаткові витрати на ліквідацію наслідків.


Економія повинна бути розумною


Звичайно, утеплення - захід витратне, проте розумна економія все ж можлива. Вартість утеплення, перш за все, залежить від обраного матеріалу утеплювача. В Україні найбільш часто для утеплення фасадів застосовується пінопласт (пінополістирол) і мінеральна вата (на основі синтетичних і натуральних волокон). Обидва матеріали подібні за технічними характеристиками, але відмінності все ж є.


Мінеральна вата набагато екологічніше, абсолютно пожежобезпечна і добре пропускає пар, що вкрай важливо для виведення вологи назовні і збереження стін сухими. Однак вартість її досить висока. Утеплення фасаду пінопластом обійдеться набагато дешевше за рахунок його низької вартості, саме тому пінополістирол міцно утримує пальму першості за популярністю вже протягом багатьох років.


Його головними недоліками є висока горючість, слабка стійкість до механічних навантажень і низька паропроникність. Однак за умови виконання утеплювальних робіт бригадою кваліфікованих фахівців профільних фірм ці недоліки не вплинуть на якість утеплення і його безпеку.


www.neruhomosti.net
 Другие статьи



Поиск по сайту